Hayatta, özellikle de yollarda kesinlik olamayacağını hepimiz biliyoruz. Bir araba yolculuğu her türlü öngörülemeyen koşulla kesintiye uğrayabilir. Aracınızda bir tıbbi (yaralanma durumunda) ve bir araç (otomatik arıza durumunda) ilk yardım çantası bulundurmak bu yüzden oldukça yüksek önem taşıyor. Kullanışlı araba ilk yardım çantası kontrol listemizi gözden geçirin ve her zaman arabanızda her iki acil durum ekipmanı setine sahip olduğunuzdan emin olun.
Her yıl araç kazalarında yaşanan yaralanmalar; küçük kesikler ve morluklardan daha hayati tehlikelere kadar değişiyor. Gerekli malzemeleri içeren iyi stoklanmış bir ilk yardım çantasına sahip olmak hayat kurtarmaya yardımcı olabilir.
İşte araba ilk yardım seti hazırlamanız için diğer nedenler:
Kazalara ek olarak yolda başka tehditler de vardır, bir arıza veya öngörülemeyen olumsuz hava koşulları yaşayabilirsiniz.
Parkta oynarken, bir gençlik spor etkinliğinde veya yürüyüşte olduğu gibi, aracınızdan uzaktayken ancak yine de yakınınızdayken meydana gelen küçük bir yaralanma gibi basit bir şey bile bu ihtimallere dahil olabilir.
Arabanızda bir ilk yardım çantası bulundurmak, tüm bu durumlarda size yardımcı olabilir ve sizi kötü bir durumda sıkışıp kalmaktan koruyabilir.
Gerekli malzemelerle önceden paketlenmiş tonlarca ilk yardım çantası bulabilirsiniz, ancak sizin için en iyi donanıma sahip olan kit kişisel bir seçimdir.
Her kitin içeriğini incelemenizi ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmenizi öneririz.
Ayrıca, ilaçlar veya ev konforu gibi sizin için önemli olan öğelerle kişiselleştirmek isteyebilirsiniz.
Tıbbi ilk yardım çantanıza ve araç hayatta kalma çantanıza ne eklemeniz gerektiğini öğrenmek için bu kapsamlı araç ilk yardım çantası kontrol listesine bir göz atın. Bu sayede yolda beklenmedik olaylara karşı iyi hazırlıklı olacaksınız.
Kimse yoldayken bir ilk yardım çantasına ihtiyaç duyabileceği fikri üzerinde durmaktan hoşlanmaz. Bu ihtimal ne kadar tatsız görünse de, bir ilk yardım kutusunda ne olması gerektiğini bilmelisiniz.
1- Bir ilk yardım çantası, yollarda kaza veya yaralanma durumunda gerekli tüm malzemeleri içermelidir. Yoldaki yaralanmalar, elbette, küçük (kesikler, çürükler, sıyrıklar) ile çok daha ciddi (kırık kemikler ve daha kötüsü) arasında değişebilir.
2- Tıbbi bir araba ilk yardım çantasına ne koyacağınızı düşünmeden önce ilk adım, her şeyi saklamak için uygun bir kutu bulmaktır. Bir sanat malzemesi kutusu veya olta takımı kutusu genellikle mükemmel ilk yardım çantası kutuları olarak hizmet eder. Ayrıca, ilk yardım kutunuza koyacağınız ilk şeyin, açık CPR talimatlarını içeren saygın bir İlk yardım kitabı olduğundan emin olmalısınız.
3- Uygun bir kap temin ettikten sonra, bir ilk yardım kutusunda olması gerekenleri içeren bu listeyi gözden geçirin ve her şeyi aldığınızdan emin olun. İlk yardım kutunuzu kapsamlı bir şekilde doldurduktan sonra - arabanızın bagajına yerleştirin.
Araba İlk Yardım Çantası Kontrol Listesi (tıbbi)
Yaralanmalar için antibiyotik krem ??veya toz ve ellerinizi temizlemek için antiseptik jel.
Parasetamol, Aspirin veya benzeri.
Aloe Vera bazlı yanık jeli/merhem (Aloe Vera yanıkların kabarmasını ve yara izini önlemeye yardımcı olur.)
Kesikler ve sıyrıklar için Yapıştırma Sıvaları ve incinmeler veya burkulmalar için bir rulo Krep Bandajları.
Cımbız.
Steril gazlı bez bandajları ve ekstra gazlı bez bandaj kareleri. Gazlı bez bandaj kareleri, bir yaraya krem ??veya baskı uygulamak için mükemmeldir.
Sapanlar veya ateller yapmak için Büyük Üçgen “Cravat” bandaj.
Kavisli Tıbbi Makas – Kavisli Tıbbi Makas, bir kaza durumunda kıyafetleri kesmek için mükemmeldir.
Anında Buz Paketleri (şişlikler, morluklar, burkulmalar ve diğer yaralanmalar için son derece faydalıdır.)
Yaraları temizlemek için tuzlu su çözeltisi.
Tek Kullanımlık Lastik Eldivenler.
Bir el feneri.
Cımbız.
İpucu:
İlk yardım çantanızı düzenli bir şekilde düzenlemek için zaman ayırın. Daha küçük eşyaları kendi poşetlerine veya kaplarına koyun ve etiketleyin. Daha büyük öğeleri ortaya koyun ve hızlı bir şekilde tanımlayabilmeniz için yan yana yerleştirin. İlk yardım kitabının kolayca görülebildiğinden ve erişildiğinden emin olun.
Son olarak, bir kaza olduğunda, durup talimatları okumak için nadiren zamanınız olur. İlk yardım eğitim kursları, yollarda karşılaşabileceğiniz herhangi bir ilk yardım acil durumu için hazır ve yetenekli olmanızı sağlamanın akıllı bir yoludur.
Tüm ebeveynlerin ve evcil hayvan ebeveynlerinin bildiği gibi, çocuklar ve evcil hayvanlar ekstra özen ve hazırlık gerektirir. Çocuklar veya hayvanlarla seyahat ediyorsanız, arabanızda bulundurmanız gereken diğer eşyalardan bazıları şunlardır:
Tek kullanımlık bebek bezi
Çocuklar için güvenli Böcek kovucu
Evcil hayvan tasması
Veteriner acil durum iletişim bilgileri
Tüm ilaçlarınızın son kullanma tarihini sık sık kontrol edin. Kiti her 3 ayda bir gözden geçirin ve gerekirse ürünleri değiştirin.
İlk yardım çantasında her zaman acil durum telefon numaralarının bir listesini bulundurun.
Kitinizde bölmeler yapın. erişim kolaylığı için ilaçları ve bandajları ayrı tutun.
Tabletleri/kapsülleri asla şeritlerinden/yapraklarından çıkarmayın. Onları çıkarıp küçük bir kapta tutmak yerden tasarruf sağlayabilir, ancak bu çok tehlikeli bir şeydir. Farklı şekil ve boyutlarda olsalar da, acil durumlarda hata yapabilirsiniz.
İlaç isimlerinin çok net bir şekilde yazılması her zaman daha güvenlidir.
Ayrıca, suni teneffüs ve temel ilk yardımın nasıl uygulanacağını öğrenin. CPR, Kardiyopulmoner Resüsitasyon anlamına gelir. Kalp atmayı bıraktığında, kanı pompalamak ve vücutta dolaştırmak için hastanın göğsünü manuel olarak sıkıştırma işlemidir. Bu, beyin fonksiyonunu korumaya ve potansiyel olarak hayat kurtarmaya yardımcı olur. Bu asla boşa gitmeyecek bir beceridir.