Pasta Cila Nedir? Nasıl Yapılır?

12/12/2022

Tıpkı sizin gibi birçok kişi de aracını bir yatırım olarak görüyor; Bunun için para harcadınız ve şimdi harika göründüğünden ve uzun süre dayandığından emin olmak istiyorsunuz.


Arabanıza periyodik olarak pasta cila yapmak; onu parlak tutmanın ve dikkatleri üzerinize çekmenin en etkili yollarından biridir.


Ancak, pasta ve cila aynı şeyler değildir. İki uygulamanın adımlarını ve her ikisini de ne sıklıkla yapmanız gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin. 


Bir Arabayı Ne Sıklıkta Cilalamanız Gerekir?


Arabanızı ne sıklıkla cilalamanız gerektiği konusunda kesin bir cevap yoktur. Bazı durumlarda, yılda bir veya iki kez yeterlidir.


Bazı arabalar her üç ila dört ayda bir veya mevsimler değiştiğinde pasta cila gerektirir. Yağmur, kar, sokak tuzu, UV radyasyonu, kuş pisliği ve ağaç özsuyu gibi unsurlar da arabanızı ne sıklıkla cilalatmanız gerektiğini belirlerken dikkate alınması gereken faktörlerdir.


Aracın park edildiği veya depolandığı ortamın yoğunluğunun da zaman aralığı ile ilgisi vardır. Klima kontrollü garajlarda saklanan araçlar için cilalama daha az sıklıkla gereklidir. Evin dışına veya caddeye park edilmiş ve şiddetli kış havasına veya yıl boyunca doğrudan güneş ışığına maruz kalan araçlar daha düzenli olarak planlanmış cila gerektirir.


Bunun da ötesinde, cila uygulamak, bir otomobilin değerini korurken dışını mümkün olan en iyi durumda tutmanın önemli bir parçasıdır.



Pasta Cila İşlemi Nasıl Yapılır?


Adım 1: Çıkartmalar gibi cilalanması gerekmeyen nesneleri alandan çıkarın.


Adım 2: Arabanızı yıkayın. Kir ve kalıntıların temizlendiğinden emin olun. Su ile iyice durulayın ve nemden kurtulmak için mikrofiber bir havluyla kurulayın.


Adım 3: Aplikatör pedini kullanarak çok az miktarda parlatma bileşiği uygulayın. Pedi yanlış yere koymanız veya çok kirlenmesi ihtimaline karşı elinizde birkaç ekstra bulundurun.


Adım 4: Küçük bölümler halinde çalışmaya başlayın, cilayı düzgün, dairesel hareketlerle boyaya yayın veya ovalayın.


Adım 5: Kalan kalıntıyı silmek için temiz bir mikrofiber bez kullanın.


Ayrıca bir arabayı parlatmanın en iyi yollarından biri, bir makine parlatıcı kullanmaktır.


Adım 1: Araba parlatıcıyı kullanmadan önce yapmanız gereken ilk şey, her şeyi yıkayarak ve suyla iyice durulayarak temizlemektir. Boya üzerinde kalan herhangi bir kir veya kalıntı, boyanın daha da fazla çizilmesine neden olabilir.


Adım 2: Arabayı kurutmayın. Boyanızdaki en ufak bir nem bile her türlü cilanın eşit şekilde yapışmasını engelleyebilir.


Adım 3: Parlatma kafasına yaklaşık 10 küçük damla parlatma bileşiği uygulayın ve ardından cilalanacak boya üzerine yayın.


Adım 4: Döner parlatıcı kullanarak cila bileşimini üzerinde çalıştığınız alanın etrafına yayın. Nazik uygulama için hızı yavaş olarak ayarlayın.


Adım 5: Çıkrık tekerleğini mümkün olduğunca yüzeye yakın tutun. Hareket halindeyken boyaya eşit basınç uygulayın ve boyanın ve tamponun zarar görmemesi için tampona hafifçe bastırın.


Arabadaki şeffaf kaplama ısınacak ve dokunulduğunda ısınacaktır. Çizikler ve diğer hasarlar bu noktada kaybolmaya başlayacaktır. Parlatma bileşiği araba tarafından emildiğinde ve kalıntı ped tarafından temizlendiğinde, yeni cilalanmış boya nihayet görünecektir. Bu olur olmaz, yeni bir bölüme geçin ve işlemi tekrarlayın.


Adım 6: Bölümden bölüme geçerken cila pedi cila ve diğer kirlerle kaplanabilir. Ped yüzeyinde biriken tüm kalıntı ve tozu ortadan kaldırmak için her bir veya iki bölümden sonra pedi durulamak en iyisidir.


Adım 7: Bir pus efekti oluşturmak için arabelleği yavaşça bölüm üzerinde hareket ettirin. Bölümleri bir kereden fazla kontrol etmeniz gerekebilir.


Adım 8: Bundan sonra, kalan kalıntıları temizlemek için aracınızı parlatıcı mikrofiber bir havluyla durulayın ve yıkayın.